Verbeteren van vaardigheden

Een cursus hoeft niet perse vakinhoudelijk te zijn of in het teken van een hobby te staan. Er bestaan ook cursussen om persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Deze cursussen gaan over onderwerpen zoals communicatie, soft skills, gesprektechnieken, adviesvaardigheden en assertiviteit. Dit zouden een aantal van die thema’s kunnen zijn:

  • Hoe optimaliseer ik mijn persoonlijke effectiviteit?
  • Hoe kan ik stress voorkomen?
  • Hoe leer ik beter omgaan met conflicten?
  • Hoe wordt ik assertiever?
  • Hoe gebruik ik mijn tijd effectief?
  • Hoe communiceer ik effectiever met anderen?
  • Hoe kan ik het beste omgaan met veranderingen?

In principe is een cursus om je vaardigheden te verbeteren voor niemand verkeerd. Het is altijd goed om jezelf op persoonlijk gebied te blijven ontwikkelen en jezelf beter te leren kennen.

Uw advertentie hier?

Soorten cursussen

In het vorige stukje hebben we al een aantal thema’s besproken, maar welke cursussen horen hier bij? Om je op weg te helpen hebben we een aantal populaire cursussen om je vaardigheden te verbeteren op een rijtje gezet. Zoals hierboven vermeld zullen niet alle cursussen vakinhoudelijk zijn of in teken van een hobby staan. 

Cursus effectieve communicatie

Deze cursus is gericht op persoonlijke communicatie en het verbeteren van gesprekstechnieken. Denk goed na wat je met deze cursus wil bereiken en wat je persoonlijke leerdoelen zijn. Je kan té direct communiceren of juist niet duidelijk genoeg zijn. Beter leren luisteren of de juiste vragen stellen kunnen ook onderdeel zijn van deze cursus.

Cursus persoonlijke effectiviteit

Het begrip persoonlijke effectiviteit is zeer breed. In feiten gaat deze cursus om het benutten van je kwaliteiten en het leren vermijden van je valkuilen. Hier is bewustwording en inzicht voor nodig.

Cursus conflicthantering

Conflicten zijn voor velen een vervelende ervaring. Iedereen gaat hier anders mee om. De een vermijd het conflict liever terwijl de ander juist de strijd aan gaat. Effectief leren omgaan met conflicten kan positief zijn voor je eigen ontwikkeling. Je hebt hier zowel privé als zakelijk profijt van.

Cursus timemanagement

Tijdens deze cursus leer je o.a. effectiever werken, je tijd effectief indelen en orde en structuur aanbrengen. Deze cursus is aan te raden als je het overzicht zo nu en dan kwijt bent.

Cursus stressmanagement

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk, druk en ervaren we vaker stress dan goed voor ons is. Om hier beter mee om te gaan bestaat er een cursus stresmanagement. Zij helpen je om meer grip te krijgen op spanning en stressvolle situaties.

Zoals je ziet zijn er een hoop verschillende cursussen op het gebied van vaardigheden verbeteren. Als je dit interessant vind dan kan je jezelf daar in verdiepen en kijken welke het beste bij jou past.

Terug
vca-pakket