Vergroten van de algemene ontwikkeling

Algemene kennis kan je ook wel zien als waardevolle informatie over uiteenlopende onderwerpen. De kennis gaat over vrijwel ieder aspect van het menselijk leven. Denk hierbij aan mode, kunst en wetenschap,  familie, gezondheid, en actuele kwesties. Om je algemene ontwikkeling bij te spijkeren kan je o.a. een boek lezen of een congres/conferentie bezoeken, maar je kan ook een cursus algemene ontwikkeling volgen. Je zal hier zowel privé als zakelijk profijt van hebben.

Uw advertentie hier?

Voor wie is een cursus algemene ontwikkeling interessant?

Het kan wel eens gebeuren dat je een bepaald woord of een bepaalde uitdrukking niet begrijpt. Dit kan voorkomen terwijl je een krant leest, tv kijkt of gewoon tijdens een gesprek met vrienden. Als je merkt dat dit vaker voorkomt dan is een cursus algemene ontwikkeling echt iets voor jou. In principe kan iedereen die interesse heeft in het verbeteren van de algemene kennis deze cursus volgen. Zowel privé als zakelijk zal je hier profijt van hebben. Je rekenvaardigheden of Nederlands verbeteren komt namelijk ook op de werkvloer van pas.

Inhoud van de cursus

Een cursus algemene ontwikkeling bestaat uit vier onderdelen: de Nederlandse taal, rekenen, cultuurgeschiedenis en wereldgodsdiensten. Deze vier onderdelen vormen de kern van algemene ontwikkeling. Tijdens een cursus algemene ontwikkeling zal je je kennis op dit gebied verbeteren. Zo zal je tijdens een gesprek met vrienden of collega’s altijd mee kunnen praten en weten waar het over gaat.

Voordelen van een cursus algemene ontwikkeling

Een cursus algemene ontwikkeling is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij cursussen. Vaak denken we toch eerder aan vakinhoudelijke cursussen. Dit betekent niet dat een cursus algemene ontwikkeling minder relevant is. Uiteraard is het niet voor iedereen interessant, maar voor de mensen die merken dat ze toch wat meer algemene ontwikkeling missen is het de uitkomst. Het zal je privé en zakelijk voordelen opleveren. Je zal namelijk intensiever deel kunnen nemen aan gesprekken met vrienden en familie omdat je meer kennis hebt over verschillende onderwerpen. Dit zal zich ook uiten op de werkvloer. Een gesprekje met collega’s zal een stuk makkelijker gaan. Ook komen rekenvaardigheden altijd van pas in het bedrijfsleven.

Terug
vca-pakket